úterý 3. listopadu 2009

Shocking Crime Scene

Ne, to není odvrácená tvář Invercargillu s nekalými živly podsvětí, i když jsou to dnes tři nejvíce zmiňovaná slova na našich třech ostrovech v regionu - míněn ostrov Severní, Jižní a Západní (tak laškovně Kiwíci nazývají Austrálii).
Dnešní den patřil Melbourne Cupu a tedy koním. Kdo něco znamenal a byl chlap, tak sázel na dostizích, kdo jako chlap nic neznamenal, sázel taky, jen o něco míň. Kdo něco znamenal a byl ženská, tak musel mít na hlavě co nejneuvěřitelnější kloboučí kreaci, aby nic neznamenající ženská to mohla náležitě okouknout a okomentovat.
Koňský šrumec byl všude - v hospodách, v ulicích, v práci... Dneší pracovní morálka se nebrala moc vážně - běžel se přece nejslavnější dostih na Jižní polokouli! Představte si trojitou Velkou Pardubickou řízlou volbou Miss Universe, předáváním Nobelových cen a vypuštěním Apolla 13 a dostanete zhruba atmosféru MC. Kiwíci měli navíc ve startovním poli hned několik zástupců, kteří se museli náležitě povzbuzovat alespoň od obrazovek. Kdo totiž vyhraje Melbourne Cup, zajistí si doživotní slávu a uznání - od žokeje po koně, jeho trenéra i majitele.
No a proč ta tři strašidelná slova v názvu příspěvku? Vyhrál totiž australský koník Shocking před irským kolegou s ještě více šokujícím jménem - Crime Scene. Koníci se úporně rvali o vedení skoro půl kilometru, takže komentátor jenom ochraptěle řval "Shocking Crime Scene, Shocking Crime Scene!" Nakonec to vyhrál Shocking, což pro znalce vůbec nic šokujícího nebylo - vyhrál favorit. A kromě tohoto cirkusu k žádným šokujícím zločinům na australsko-novozélandské scéně nedošlo. Kiwíci jsou sice s Australany věčně na kordy, jakmile jde ale o čest regionu (trofeje se zachtělo i Irům a Angličanům), tak se tady drží spolu. Prostě tentokrát vyhrál JIH proti Severu! :-)

Žádné komentáře: