neděle 29. listopadu 2009

Invercargill tento víkend - No vacancy, No vacancy, No vacancy ....

Je to asi největší akce, která se tady dole každý rok děje. Motorkářská pocta pro Burta Monroe, legendu a inspiraci pro mnoho Novozélanďanů.
Burt Munroe challenge je třídenní svátek všech vyznavačů rychlých motorek a příznivců tohoto sportu. O tomto víkendu nabobtnal Invercargill o více než 10 000 fanoušků a všechny hotely a motely ve městě musely vyvěsit No vacancy. Stejné cedule hlásí nedaleký Gore, Wyndham a Riverton - prostě dvě třetiny ubytovacích kapacit  celého Southlandu jsou beznadějně vyprodané (a to nepočítáme ty Kiwíky, kteří spí v kempech a po příbuzných).
Burt Munroe je pojem a díky filmu "World Fastest Indian" nejenom na Novém Zélandu. Postava Burta Munroe mistrně zahraná skvělým Anthony Hopkinsem dává totiž naději nejenom těm, kteří permanentně vylepšují ve svých garážích své milované motorky. Je to zosobnění nadšené paličatosti jít za svým snem, i když všechno (a jak by řekl profesor Klaus - ale OPRAVDU všechno) je totálně proti. A jak říká klasik PauloCoelho" "Když něco opravdu moc chceš, tak se i nebesa spojí, aby ti v tom pomohla".
A i proto čtyřicet let starý rekord Burta Munroe stále odolává.
A i proto se dá si splnit sen daleko po šedesátce.
A i proto sem každý rok přijede spousta nadšenců, aby si připomněla, že každý výjimečný úspěch je spojen s vytrvalou posedlostí.
A i proto si dal Invercargill do štítu Burtovu motorku s textem" City when the dreams come possible".
Všem, co mají občas pocit, že se okolnosti staví proti nim, vřele doporučuji film "World Fastest Indian" (v češtině se jmenuje "V zajetí rychlosti") shlédnout. Je o to hezčí, že je natočen podle skutečného životního příběhu - příběhu Burta Munroe.

Žádné komentáře: