úterý 24. listopadu 2009

Náš "agent Scully" má zlato

Myslím, že jsem už psala, že tady na Jihu je to samý cyklistický fanatik. Takže zpráva, že  jeden místňák  si včera přivezl dvě zlaté medaile z MS v Melbourne možná nebude až tak překvapující. I když .... Tenhle kluk Tom Scully, devatenáctiletý benjamínek novozélandské výpravy, si to původně jel jen "zkusit", aby nasbíral nějaké mezinárodní zkušenosti. A doslova všem vytřel zrak. Další success story a po štítu Ranfurly další úspěch pro Southland. Je zajímavé, kolik odhodlaných lidí tenhhle kousek země na konci světa má. Hlavně ale je konečně hmatatelný důkaz, že tolik doskutovaná stavba Velodromu se světovými parametry (takže celkem drahá stavba) v díře jménem Invercargill, měla smysl.
PS: Kromě těchto dvou zlatých medailí získal Nový Zéland ještě stříbrnou a bronzovou, takže docela úspěšná výprava... :-)
PPS: Kontrolní otázka - v kolika letech začal Tom Scully s cyklistikou? Abyste to nemuseli hledat, pomohu s odpovědí: v patnácti. V tomhle odvětví se stát za 4 roky mistrem světa chce opravdu talent a makat a makat a.....

Žádné komentáře: