neděle 29. listopadu 2009

Maso ve Francii - když bary otevírají v osm ráno

Dneska mají na Novém Zélandu bary otevřeno od osmi ráno. Proč? Protože se hraje rugby (v Evropě je to předchozí večer) a protože All Blacks hrají nejtěžší zápas svého evropského turné - zápas s Francií. Přepokládám, že spousta chlapů včera usilovně přemýšlela, jak se dnes "ulejt" z kostela (jojo, tady na Jihu se poctivě chodí). Možná ale nemuseli, protože jak je známo, ragby je pravým novozélandským náboženstvím, takže by mě ani nepřekvapilo, kdyby během dnešního kázání kněz průbězně sděloval skóre.
Zápas s Francií má zvláštní příchuť - stále se jí tu totiž ještě nemůže zapomenout, že vyřadila All Blacks z boje o medaili na mistrovství světa před dvěma lety. Navíc jakojediná porazila letos famózně hrající Springboks z Jižní Afriky. Je to bezesporu nejsilnější ragbyový tým Severní polokoule a naši hoši to nebudou mít lehké.
PS: Do baru jsem ráno nešla, ale po očku jsem sledovala http://www.stuff.co.nz/, kde průběžně aktualizují výsledky. All Blacks hrají netradičně v bílých dresech, takže černé mají jenom trenýrky a podkolenky - jsou spíš takoví Half Blacks.
A je to tady!!! All Blacks to tentokrát Francii vrátili i s úroky - 39:12. Povedlo se jim položit šišku za francouzskou branku celkem pětkrát - jestli se nepletu, tak to bylo víckrát, než ve všech ostatnících zápasech na evropském turné dohromady. Muselo to být maso a jsem zvědavá, jak to dneska s tou velkou oslavou rabgyových fanoušků po celém Zélandu v 10 ráno dopadne!!! :-) :-)

Žádné komentáře: