úterý 1. prosince 2009

Zblajzni pudink, pomůžeš potřebným

Asi mám v poslední době úchylku na charitu, nebo je to tím, že se blíží Vánoce - nebo prostě tím, že to tu člověk kolem sebe vidí. Začínám kupovat to, co někomu pomůže. Třeba vánoční pudink. Přes hororové zkazky o receptu, za který by se nestyděli ani pejsek s kočičkou, jsem neodolala. Místní Rotary Club připravil plechovky se "skvělým švestkovým vánočním pudinkem - přesně takovým, jaký Kiwi milují" (citace z textu na plechovce). Dále se z plechovky (která má skoro kilo a určitě by se s ní dalo celkem slušně někomu ublížit) dozvíte následující:
- Vyrobeno na pomoc potřebným prostřednictvím Rotary projektů
- Share the spirit of giving (nedokážu elegantně přeložit, aby to neznělo úplně pitomě :-))
- Made in Australia from local and imported ingrediences - takže přesně víme z čeho :-) :-) A to, že je to od sousedů, mě trochu zamrzelo. Vzápětí to naštěstí napravili:
Tyto plechovky jsou s hrdostí vyrobeny a dodány firmou NCI Packaging (Nový Zéland) na podporu Rotary International. Takže vnitřek od klokanů, ale plech je ryzí kiwí. A to je ta trvalá hodnota! :-)
Ještě me nadchlo, že pudink má dvě možnosti ohřevu - ano, jí se to teplý. :-)
Buď 90 minut ohřívat v hrnci plechovku ve vodě, nebo odplechovat a hodit na 6 minut do mikrovlnky. A pozor - ještě velkými písmeny plechovka sděluje, že po ohřátí bude pudink horký!
No možná to bude hnus (zážitky po otevření sdělím), ale za tu legraci s kilovým kulatým plechovým monstrem to stojí. Navíc když to pomůže těm potřebným, že?

Žádné komentáře: