sobota 12. prosince 2009

Modelky v Glenorchy

Do Queenstownu tento týden přijela z USA supermodelka Tyra Banks se svou show "American Next Top Model". Což znamená, že nepřijela sama, ale s dost rozsáhlou suitou - kromě adeptek na nejlepší modelku ji doprovází i armáda vizážistů, kadeřníků, módních fotografů a návrhářů a celý filmový štáb. Tyra se rozhodla využít pohádkovou krajinu kolem jezera Wakatipu k zatraktivnění svého modelčího programu - ovšem zlé jazyky tvrdí, že si vybrala Nový Zéland i proto, že natáčení je tu výrazně levnější než u ní doma. Krize holt postihuje všechny.
První peníze, které Tyra na území Aotearoy utratila, byly za ochranku, tvořenou tak třemi regulérními ragbyovými družstvy. Tyra se totiž velmi obávala o svou bezpečnost a hlavně se chtěla zaštítit proti davům fanoušků, kteří ji nikde nenechají na pokoji. Nikde, kromě Nového Zélandu. Její letadlo dosedlo na letišti v Queenstownu celkem bez povšimnutí a stejně tak dopadl i přesun do centra města. Jediný, kdo na ni čekal, byla TV NZ, která to týden předem roztroubila do světa - že by na objednávku? Když pak novozélandská televize dělala průzkum reakcí místních obyvatel, jeden mladík to vystihl za všechny:" No a co jako? Je to jen další den, další peníze a další celebrita." Queenstown je na celebrity zvyklý a ani zbytek Nového Zélandu  se nenechává v této oblasti vyvést ze svého pověstného klidu. Peter Jackson by mohl vyprávět, jak ho farmáři (s omluvou) nechali samotného uprostřed natáčení masových jezdeckých scén v Návratu krále (dělali mu se svými koňmi kompars) s tím, že "sorry mate, bylo to prima a možná to bude zase další Oskar, ale teď je potřeba sklízet úrodu."
Takže největší rozruch nakonec Tyra vzbudila tím, že se se svými modelkami vypravila na výlet do Glenorchy v patnácticentimetrových podpadcích. Kdo v Glenorchy byl, ví, o čem je řeč. Kdo nebyl, tak mu snad pomůže fakt, že před Glenorchy končí asfaltka a začíná tam nefalšovaná divočina Mt Aspiring National Park. K tomu tam už třetí den hustě prší a novozélanskému počasí Tyra určitě neporučí. :-)

Žádné komentáře: